Wat houdt uw activiteit in?
« Chef Cliff Vanhooren biedt een verfijnde Frans-Belgische keuken aan, met de nadruk op regionale en seizoensgebonden producten. Het restaurant is open voor lunch en diner (behalve op maandag en dinsdag, wanneer het gereserveerd is voor hotelgasten) en serveert een lunchmenu, een marktmenu en een gevarieerde en smakelijke à-la-carte. ’s Ochtends wordt een royaal ontbijtbuffet geserveerd met uitzicht op de tuin. »
Wat motiveerde u voor het keurmerk "Famenne-Ardenne Unesco Global Geopark"?
« Ik ben trots op mijn streek en ik wil die graag laten ontdekken aan wie bij ons op bezoek komt. Het Geopark is een geweldige manier om onze landschappen, ons erfgoed en onze producenten in de kijker te zetten.
Via mijn beroep wil ik klanten zin geven om eropuit te trekken, de omgeving te verkennen en de rijkdommen van de Famenne-Ardenne te ontdekken. »
Hanteert u een aanpak van duurzame ontwikkeling en milieuverantwoordelijke werkwijzen?
« In het restaurant zijn verschillende concrete maatregelen genomen:
Afvalsortering en korte keten: De producten die in de keuken worden gebruikt, zijn hoofdzakelijk afkomstig van lokale leveranciers. Deze aanpak stimuleert de regionale economie en vermindert de uitstoot door transport.
Aankoopbeheer: De boodschappen worden wekelijks gedaan om de voorraden beter te beheren en voedselverspilling te beperken.
Vermindering van verpakkingen: Melk, bijvoorbeeld, wordt geleverd in herbruikbare glazen flessen, wat het gebruik van wegwerpverpakkingen vermindert.
Energieverbruik: De keuken van het restaurant sluit elke dag om 20.30 uur, wat aanzienlijke energiebesparingen mogelijk maakt en tegelijkertijd de organisatie van de service optimaliseert. »
Cliff Vanhooren
Gegevens:
Grand'rue, 25
6927 Resteigne (Tellin)
0497/63.62.53
info@lacathedrale.be